Nul kroner til lokalbanerne

Her i Nordsjælland kan vi glæde os over, at regeringen i sit nye trafikudspil har sat 400 millioner kroner af til den ombygning af Hillerød station, som vi har ventet længe på, og som gør det muligt at køre med tog direkte fra Helsingør, Gilleleje og Tisvildeleje via Hillerød til den nye Favrholm Station ved det kommende Nyt Hospital Nordsjælland. Der også penge til flere afgange med S-toget til Hillerød. Rigtig godt. Til gengæld er der nul kroner til den helt nødvendige investering i forbedringer af de nedslidte lokalbaner.

Hillerødmotorvejs forlængelse og Frederikssundsmotorvejen er med i investeringsplanerne. Selv om al erfaring viser, at mere motorvej kun betyder flere biler og mere trængsel. Fint nok at satse på el-biler. Men de fylder jo også på vejene. Skal trængslen på vejene og belastningen af klimaet mindskes, kræver det helt anderledes investeringer i den kollektive trafik. Regeringen beskriver i sit udspil en vision om, at kollektiv transport skal være et attraktivt førstevalg.

Med dette udspil er der lange udsigter til, at denne vision bliver til virkelighed.

Annie Hagel
Medlem af Hovedstadens Regionsråd og Trafikudvalget for Enhedslisten