Valgforbundsaftale og valgmøde 2. oktober 2017

Pressemeddelelse om Valgforbund

Der er indgået aftale om valgforbund mellem Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten – de rød – grønne og Socialdemokratiet i forbindelse med kommunalvalget 2017.

De 3 partier ønsker en anden politik i Gribskov og har følgende fælles politiske pejlemærker:

  • Velfærden skal styrkes i Gribskov Kommune.
  • Partierne vil arbejde for at skabe endnu bedre kvalitet i daginstitutioner og skoler, og at styrke Gribskovs unges fritids- og uddannelsesmuligheder samt sikre boliger egnet til unge.
  • Vi vil arbejde for at fremme integrationen, sikre en værdig behandling af samfundets udsatte, handikap- og psykiatriområdet samt ældreområdet.
  • Partierne i valgforbundet er enige om at sikre vedligehold af kommunens bygninger, veje og tekniske anlæg.
  • Vi vil arbejde på at forbedre de trafikale forhold og trafiksikkerheden, samt lette hverdagen i trafikken, hvad enten man bruger offentlig transport, er på cykel eller i bil. Både den offentlige transport og cykelstinettet trænger til et løft.
  • Partierne ønsker, at Gribskov skal være en grøn foregangskommune med aktive miljøinvesteringer og konkrete miljømål. Vi vil gøre vores bedste for at tiltrække nye og bæredygtige arbejdspladser og gøre Gribskov Kommune til en attraktiv bo- handels- og erhvervskommune.
  • Partierne vil fremme frivillige fællesskaber og fortsat investere i kulturen, idrætten og borgernes fritid – både i byerne og i de mindre bysamfund. Vi vil sammen arbejde for, at det skal være nemmere at være frivillig i kommunens foreningsliv.
  • Vi vil sammen med borgerne tænke nye tanker om borgerinddragelse og om borgerdrevne forslag.
  • For at sikre kvaliteten vil partierne arbejde for at etablere en kommunal hjemmepleje samt et kommunalt drevet madtilbud.
  • Derudover vil partierne hjemtage rengøringen og vej- og parkområdet, når kontrakterne udløber. Dette gøres eventuelt i samarbejde med en eller flere nabokommuner.

 

Efter valget:

Partierne i valgforbundet ønsker et samarbejde med alle partier efter valget, der aktivt vil arbejde for en anden politik i Gribskov.

Partierne i valgforbundet peger på Bo Jul Nielsen (A) som borgmester, såfremt Socialdemokratiet er det af de tre partier, der får flest stemmer og Rødt valgforbund skal indstille til borgmester.

Partierne ønsker en så bred konstituering som muligt og vil derfor forhandle med alle andre partier, der ønsker at indgå i konstitueringen. Dette kræver fælles forståelse mellem de tre partier.

 

På vegne af Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten De rød-grønne og Socialdemokratiet.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 1