Valgmøde “Hjælp den voldsudsatte familie”

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 23/10/2017
19:30 - 21:30

Lokation
Frivilligcenter Græsted

Kategori Ingen Kategori


Kære medlemmer af Gribskov kommunes social-og sundhedsudvalg samt øvrige partier i Byrådet

Mandag den 23. oktober kl 19.30 – 21.30 afholdes der work-shop og dialogmøde om tema “Hjælp den voldsudsatte familie – hvad alle bør vide om vold i familien og hvordan du kan hjælpe”. Sted er: Frivilligcenter Græsted, Holtvej 8, 3230 Græsted.

Du inviteres hermed til at deltage, få viden samt få mulighed for at komme med dine visioner for, hvordan vold i familien og blandt kærester skal bekæmpes. Du er som politiker inviteret, fordi emnet er relevant i forhold til, hvad kommunen kan gøre for at forebygge alle former for vold.

Dialogmødet retter sig mod alle os borgere, som kan opleve noget i vores hverdag på arbejdspladsen, der hvor vi bor eller andre steder, som tyder på vold. Man får lyst til at hjælpe, men ved ikke, hvad man skal stille op. På dialogmødet får vi enkle og konkrete redskaber til at hjælpe og oplysninger om de steder, hvor den voldsudsatte, voldsudøveren eller barnet i familien med vold kan få yderligere hjælp. Kærestevold er også en del af hele området.

Projektet “Hjælp den voldsudsatte familie” har kørt i to år i Hovedstadsområdet og er blevet forlænget en måned. Gribskov kommune har nu mulighed for at få eksperters viden og forslag til konkrete initiativer. Eksperterne er Chris Poole, konsulent og foredragsholder om voldsforebyggelse og Lene Johannesson, konsulent og foredragsholder om vold i nære relationer. Begge har mange års erfaring. Chris Poole arbejder blandt andet med fysisk og psykisk selvforsvar og Lene Johannesson er tidligere direktør for LOKK, Landsorganisationen for kvindekrisecentre i Danmark. Hun er nu formand for LOKK. Projektet er støttet af OAK Foundation, Danmark. Derfor er det gratis at deltage.

Jeg håber, at du har mulighed for at deltage. Hvis ikke, så er der måske en anden fra dit parti, som kan. Giv mig venligst besked, hvem der deltager.

Du får mulighed for at komme med dine kommentarer ca. 2 – 3 minutter efter oplæg fra Chris Poole og Lene Johannesson. Derefter vil der være debat. Jeg vil styre ordet.

Mødet er kommet i stand, fordi jeg har hørt om projektet, og fordi jeg tidligere har indhentet dokumentation fra administrationen om antal kvinder og børn udsat for vold i Gribskov, og som visiteres til ophold på krisecenter. Derfor ved jeg, at emnet er aktuelt i vores kommune. Jeg interesserer mig for ligestilling og er medlem af foreningen Feministisk Forandring, så derfor har jeg fået mulighed for at arrangere dette dialogmøde. Mødet er åbent for alle.

Pressen vil selvfølgelig blive opfordret til at skrive om mødet, og der vil blive hængt plakater op relevante steder. Du må selvfølgelig også gerne fortælle om det. Du kan se mere om projektet på facebooksiden “Hjælp den voldsudsatte familie”.

Arrangør: Projekt “Hjælp den voldsudsatte familie”, støttet af OAK Foundation, Danmark og Foreningen Feministisk Forandring

Venlig hilsen

Annelise Rasmussen

Aggebovej 23

3200 Helsinge

Tlf. 21691960

Michael Hemming Nielsen deltager, og vi regner med at flere kandidater møder op som backup.