Mai og Tormod i natursnak med Niels Henriksen

Vinder af naturpris lærer store og små at begå sig i naturen

Publiceret 10-11-2021

Udvalget Udvikling, By og Land uddelte i går aftes Gribskov Kommunes Naturpris 2021. Den gik til Niels Henriksen for hans store arbejde med at formidle natur til folk i alle aldersgrupper. Et arbejde som sker frivilligt med udgangspunkt i Nordsjællands Naturskole. Han får – udover æren – 10.000 kroner til det fortsatte arbejde med at formidle naturen til store og små.

Formandskabet i Udvikling, By og Land og prisvinderen, fra venstre: Bent Hansen, Niels Henriksen, Pernille Søndergaard, Allan Nielsen.

Gribskov Kommune har fokus på at skabe mere vild natur med en række forskellige initiativer.

Et af dem er Naturprisen, som blev uddelt af udvalget Udvikling, By og Land tirsdag aften. Det var formandskabet i Udvikling, By og Land, der valgte vinderen.

Prisen gik til Niels Henriksen, der i snart 40 år har stået i spidsen for Nordsjællands Naturskole og har formidlet natur til folk i alle aldersgrupper. Seneste tiltag er uddannelse af junior rangers.

Begrundelsen for at vælge Niels Henriksen er, at han lærer store og små at begå sig i naturen. Han giver dem samtidigt gode oplevelser sammen med deres familie. Det er guld værd i en naturskøn kommune som Gribskov, hvor vi har meget natur, vi skal passe godt på.

Gribskov styrker den vilde natur
Naturprisen er en del af Gribskov Kommunes indsats for at styrke den vilde natur. Gribskov Kommune deltager i Miljøministeriets landsdækkende konkurrence ’Danmarks vildeste kommune’ og i den forbindelse har Udvikling, By og Land sat en række tiltag i gang, der gavner natur og biodiversitet.

Formålet med tiltagene er at engagere både borgere, lodsejere og foreninger i at styrke naturen og biodiversiteten, for eksempel med faunastriber på landbrugsjord, adoption af et kommunalt areal, vilde rabatter, vilde haver og en pulje på en million kroner til naturpleje- og naturgenopretningsprojekter.