Flere skal ud af bilerne og ind i naturen

For klimaets og sundhedens skyld skal vi have flere ud af bilerne og ind i bus og tog eller op på cyklen.

Det kræver flere investeringer i den kollektive trafik. Også til gavn for dem der ikke har bil eller ikke råd til bil nummer to. Der skal være bus og tog, når man har brug for det. Derfor skal vi have busser hver halve time på flere ruter. Og igen have tog hver halve time på banerne i Gribskov også aftener og weekender.

Nogle vil gerne cykle på arbejde, andre vil motionere eller bare nyde naturen fra cyklen. Derfor skal vi have flere cykelstier i Gribskov kommune. Både supercykelstier og naturstier. Og så skal der selvfølgelig anlægges en cykelsti samtidig med den nye vej mellem Græsted og Gilleleje. Det bliver jo livsfarligt at cykle på den nye vej med hurtigskørende biler.

Nogle investeringer skal kommunen selv klare. Andre skal vi samarbejde med region Hovedstaden om. Det gælder fx lokalbanerne. Men vi er også nødt til at få politikerne på Christiansborg til at forstå at skal vi have et godt, sundt og klimavenligt liv her uden for hovedstaden, så skal der statslige midler til.

Annie Hagel

Medlem af Hovedstadens Regionsråd og

kandidaten til byrådet i Gribskov for Enhedslisten