En klar svipser

Turisme og erhverv burde være en oplagt sag i Gribskov Kommune. Bare ikke hvis man vil plante en betonklods i 4 etager lige op af et fredet område som vores eventyrlige Rusland i Dronningmølle.

Den lektie fik vores byråd klart serveret for nylig. Og hvad skal man så finde på? Ja, man kunne jo følge en aktuelt tv-udsendelse “Er der en arkitekt tilstede?” om større byggeprojekter, som giver stof til alvorlig eftertanke.

Men man kunne også overveje, om ikke der er brug for en helhedsplan for Dronningmølle og hele resten af vores naturskønne områder ved Kattegat?

Hvorfor ikke se tingene i en større sammenhæng? Det handler jo om meget mere end et hotel og nogle bygninger. Her kunne en helhedsplan være en reminder om at passe godt på vores enestående natur.

Vær sikker på at turisterne først og fremmest kommer for naturens skyld: Havet, stranden, klitterne, engene, søerne og skoven. Dernæst kommer byerne, havnen, butikkerne, events og festerne osv. Det hele hænger sammen og skal ses i sammenhæng.

Som planmyndighed for vores enestående Gribskov har det kommende byråd et kæmpe ansvar med at træffe beslutninger på et godt oplyst grundlag.

Lokalplanen for nylig med en høj betonklods midt i Guds skønne natur var en klar svipser.

Arne Würgler

Kandidat til kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

Strandkrogen 64, 3120 Dronningmølle