Enhedslistens byrådskandidater til KV21 i Gribskov Kommune

1. kandidat, Michael Hemming Nielsen, 62 år, Gilleleje.

Faglig sekretær i 3F Frederiksborg.

”Nu er den anden valgperiode slut og jeg har fået megen erfaring med, som bagage til byrådsarbejdet 2022-25.

Hvis I giver mig et par makkere med ind i byrådssalen, kan vi bedre få sat vore aftryk på den politik der bliver ført i Gribskov.

Vi trænger til et opgør med den liberalistiske politik der i mange år har været kommunens kendetegn. Jeg er klar til nok en periode i byrådet.

Kh. Michael.”

 

2. kandidat Arne Würgler, Dronningmølle:

“Jeg har igennem et langt liv været sanger, musiker, højskolelærer, foredragsholder og meget andet. I mange år har jeg været talsmand for musiklivet og formand for en række musikorganisationer.

Politisk har jeg været opstillet som kandidat til Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og til Folketinget for Enhedslisten. Jeg har været medlem af beredskabskommisionen i Gentofte Kommune.

Medlem af bestyrelsen for Fredbogård, udpeget af Gribskov Byråd. Jeg har generelt skærpet fokus på sundhed, giftfrit miljø, rent drikkevand og mere natur.

Kh. Arne”

3. kandidat Annie Hagel, journalist, medlem af Hovedstadens Regionsråd, bor i Gilleleje.

“Det vil jeg kæmpe for:

Bedre kollektiv trafik, fordi alle i vores kommune ikke har bil, og fordi vi skal have flere ud af bilerne og ind i bus og tog.

Derfor skal vi have halvtimesdrift på flere busruter. Og vi skal igen have lokaltog hver halve time lørdage og aftener og hver time nætterne til lørdag og søndag.

Det er både sundt og miljørigtigt at cykle. Derfor skal vi have bedre muligheder for cyklister. Både dem der vil motionere eller bare nyde naturen, og dem der vil cykle til arbejde. Der skal være cykelsti på den nye vej mellem Græsted og Gilleleje. Og Gribskov ind i samarbejdet om supercykelstier.

Gribskov skal være en kommune der er god at blive gammel i. Omsorg skal komme før økonomi. Hjemmepleje og plejehjem skal forbedres og ikke udliciteres og privatiseres.

Duften af mad skal brede sig på plejehjemmene, derfor skal de have køkkenerne tilbage.

Det skal være trygt at komme til behandling på sygehus og hjem igen. Det kræver tættere samarbejde mellem almen praksis, kommune og sygehus.

Gribskov Kommune får desværre ikke sit eget sundhedshus, så borgere der har brug for behandling på sygehus, enten ambulant eller som indlagt patient, skal fortsat til Hillerød.

Til gengæld er der planer om, at flere skal behandles i eget hjem – blandt ved hjælp af digitale løsninger. For os er det afgørende, at kun de patienter der er trygge ved det, skal behandles hjemme.

Vi frygter, at patienter ”tvinges” til behandling i eget hjem, fordi der ikke vil være senge nok på det nye Nordsjællands Hospital i Hillerød. Byggeriet er blevet meget dyrere, end regionen har fået penge til. Derfor er 92 senge og 25 ambulatorierum skåret væk. Ligesom produktionskøkkenet er sparet væk.

I regionsrådet kæmper vi for, at det nye hospital får et produktionskøkken, og at Frederikssund Hospital bevares, så der er hospitalssenge nok til de borgere der får brug for det.

Kh. Annie”

 

4. kandidat, Christine Scherfig, Græsted.

Billedkunstner.

”Der skal igen være et Kunstråd, så vi kan arbejde for mere skønhed i Kommunen.

Kh. Christine.”

 

 

 

 

5. kandidat, Jørgen Sidenius Strøm, 69 år, Tisvildeleje.

Pensioneret elektriker.

”’Plads til natur og fællesskab’ har jeg som overskrift til min kandidatur til byrådsvalget, da det omfatter hele det gode valgprogram vi stiller op for.

Selv har jeg arbejdet i elektrikerfaget hele mit arbejdsliv bl.a. også som tillidsmand for Teknisk Afdeling på Hillerød Sygehus og som faglig sekretær med ansvar for A-kassen og kassererposten i Dansk El-Forbund Nordsjælland.

Nu er jeg bl.a. aktiv i Tisvildeleje Vinterbadere, hvor vi har bygget en pragtfuld sauna og har et fantastisk godt fællesskab – og så er jeg kontaktperson for Enhedslisten Gribskov. Opslag fra Elektrikeren 2017.

Kh. Jørgen.”

6. kandidat, Jette Borgvold Hansen, 64 år, Gilleleje

Socialpædagog

“Som værende ved at være på de sidste år af mit arbejdsliv og samtidig gerne vil være med i en grønnere omstilling, har den offentlige transport en plads hos mig.

Jeg arbejder som socialpædagog med voksne som lever med senhjerneskade. Dette betyder “skæve” arbejdstider, morgen/aften og weekender/helligdage.

Jeg mener derfor at:

Gribskovbanen skal indføre ½ timers kørsel også på “skæve” tider

Kommunerne skal give deres medarbejdere mulighed for at lease elbiler og udlåne elcykler.

Så er jeg i øvrigt overbevist om at glade og tilfredse medarbejdere øger kvaliteten af selve arbejdet.

Kh. Jette.”

 

7. kandidat Kurt Schimmell, 71 år. Dronningmølle.

Har arbejdet i fagbevægelsen i 28 år, de sidste 13 år som kursuskonsulent for Socialpædagogerne.

”Drivkraften bag mit arbejde for Enhedslisten, er min sociale indignation.

Kh. Kurt.”

 

 

 

 

8. kandidat Claus Nedenskov, 65 år, Gilleleje.

”Jeg er sosu-hjælper, været trykker og været anlægsgartner. Går ind for alle kreative og grønne løsninger…”

Det ville være dejligt , hvis der kom lidt mere “vildt” i Gribskov kommune , såsom eksperimenterende byggeri , vilde have-fællesskaber, fælles mad-dage , cykelture sammen, møder ved havet og grupper der i det hele taget arbejder med at forskønne vores byer på alle måder…

Kh. Claus.”

 

 

Her er vores valgprogram.

Og her er vores valgfolder, der kommer ud til gode borgere i Gribskov

Enhedslisten i Gribskov er i teknisk valgforbund med SF, Radikale og Alternativet. (Grønne og sociale partier)

Se også: https://gribskov.enhedslisten.dk/ og https://www.facebook.com/GribskovEnhedslisten