Ældre i Gribskov Kommune – Uge 46 synspunkt Ugeposten

Ældre skal have omsorg og ikke et uoverskueligt udbudsmarked.
De der har behov for pleje, skal ikke udsættes for ”valgmuligheder” mellem private plejeleverandører. Konkurrence på pris kan kun hentes ind på bekostning af kvalitet og arbejdsmiljø.
Både brugere og personale kan opleve pludselige forandringer og fornyet usikkerhed, hver gang der er en ny udbudsrunde. Vi skal derfor arbejde for, at ældre- og sygeplejen kommer tilbage til kommunen.
Alle ældre har ret til et værdigt liv på egne præmisser, for eksempel når det drejer sig om boliger. Det skal være muligt at blive i sit lokalområde, når man flytter på plejehjem. Det skal derfor sikres, at der er plejehjem og ældreboliger i alle lokalområder i kommunen.
Manglende formue og private pensioner skal ikke afgøre, om man kan få den støtte, man har behov for. Når man kommer til social- og sundhedsområdet er der brug for at tænke nyt. Der skal være et forebyggende arbejde, hvor sundheden hos den enkelte ældre opretholdes gennem vejledning, motion og sund kost, hvis den ældre ønsker det.
Enhedslisten arbejder for ”længst mulig i eget liv” og vil sikre, at der er tilbud, kultur og udfoldelsesmuligheder rettet til de ældre. Enhedslisten arbejder for at gøre de kommunale tilbud så gode og fleksible, at behovet for private tilkøb overflødiggøres.

Kurt Schimmell, 2. kandidat for Enhedslisten Gribskov

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 44 = 54