Folketingskandidaterne i Nordsjælland:

Maria Reumert Gjerding, 36 år, Enhedslistens spidskandidat i Nordsjælland

Jeg er uddannet i miljøplanlægning og internationale udvikling og arbejder i dag som politisk rådgiver for Enhedslisten.
Jeg brænder for grøn omstilling, for naturen og for at gøre Danmark til et foregangsland indenfor klimaområdet.

Jeg vil arbejde for, at vi sætter fart på den grønne omstilling herhjemme. Det vil skabe tusindvis af grønne arbejdspladser at energirenovere vores boliger, udbygge den kollektive transport og den vedvarende energi.

Samtidig banker mit hjerte for naturen. Jeg vil arbejde for både mere og bedre natur, så vi kan standse den bekymrende tilbagegang i danske arter.

Helle Osther Friedrichsen, 52 år fra Nivå

Politisk har jeg ligesom mange af Enhedslistens nye medlemmer, taget turen fra Socialdemokratiet til SF og landede i 2010 i Enhedslisten. Her føler jeg mig hjemme, her er der solidaritet og ønske om en fælles kamp mod ulighed.

Til dagligt er jeg ansat som kasserer i 3F Frederiksborg. Her møder jeg medlemmer, der er ledige eller er faldet ud af dagpengesystemet og jeg ved at ingen er det, fordi de er dovne.

Jeg kæmper for, at vi skal have større fokus på de ledige og syge mennesker. Det er ikke dem, der har skabt finanskrisen, men det er dem, der betaler prisen.

 

Øjvind Vilsholm, 48 år bosat i Farum

Jeg er medlem af byrådet i Furesø Kommune, hvor jeg sidder i økonomiudvalget og er næstformand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget. Meget af det kommunalpolitiske arbejde handler om at finde steder, der kan spares, uden at det går ud over borgerne. Det er ikke let.

Får Enhedslisten et godt valg, kan vi presse regeringen til at give kommunerne bedre økonomiske vilkår, så vi f.eks. sikrer ordentlige daginstitutioner med tilstrækkeligt mange pædagoger.

Jeg er cand.mag. i retorik og økonomi og arbejder til daglig som forhandlingskonsulent i Dansk Magisterforening.

 

Torben Kjær, fra Hillerød

I Hovedstadens Regionsråd arbejder jeg sammen med 4 partifæller dagligt for et lige, gratis og bedre sundhedsvæsen for alle. Det bliver en af de vigtigste opgaver i Folketinget.

Det bliver en kæmpe udfordring, hvem der skal eje vores sundhedsdata, som når vi får taget en blodprøve, der indeholder vores mest intime data. Det skal ikke bruges frit af medicinalindustrien for at tjene penge.

Efter 18 år som tillidsmand for Danske Handicaporganisationer er lige ret for mennesker med handicap en del af rygraden. Folketinget skal stoppe med at gå kommunernes ærinde som at give dem lov til at flytte mennesker med handicap og afvise nødvendig hjælp, som det passer dem.

 

Margit Kjeldgaard, 60 år fra Helsingør

Jeg er cand. polit. Og selvstændig tøjimportør.

Både i Danmark og i den store verden arbejder jeg for mere lighed. Når vi importerer varer fra andre lande, synes jeg, vi bør sikre at arbejderne får en løn, de kan leve af, og at fabriksbygninger ikke styrter sammen og dræber dem.

Desuden skal vi undgå varer, som ødelægger jorden med kemikalier og bruger fattige folks drikkevand. Derfor foreslår Enhedslisten, at staten laver et etisk mærke, som forbrugerne kan gøre til lige så stor en succes som Ø-mærket.

 

 

Kent Weiss Holst, 30 og fra Halsnæs

Jeg er uddannet social & sundhedshjælper, studerende på VUC og nyligt kommet i bestyrelsen for Ø i SOPU.

Jeg har igennem min tid som social og sundhedshjælper oplevet, hvordan nedskæringer, overvågning og tidstyranni har presset mine kollegaer. Den faglige stolthed er der, men den politiske elites anerkendelse mangler. Dette går jo ikke kun ud over personalet, men også borgerene lider under dette pres.

Ikke kun min faggruppe har fået med sparekniven, for også lærerene og folkeskolen mærkede de politiske overgreb. Vi skal passe på fortiden, nutiden og ikke mindst fremtiden.
Med et kryds på Ø kan vi fremme den danske velfærdsstat og få mennesket i front.