Pædagogiske prioriteringer

KANDIDATINDLÆG
Pædagogiske prioriteringer på tværs – kommunens ret… og pligt

Valgcaféarrangementet i Græsted var et meget forfriskende og anderledes indslag i en meget spændende valgsæson.
Debatten var god og stemningen venligtsindet, men endnu en gang, måtte Enhedslisten opleve at stå alene med sin tillid til den danske lærerstands vilje og evne til at uddanne vores børn.
Modargumentet var, at børnene trænger til oplevelser på tværs af fagene, og at sådanne oplevelser kun kan produceres indenfor den nye skolereforms rammer.
Imidlertid, har Enhedslisten gode grunde til at fastholde støtten til lærerne i en hård tid. Den danske læreruddannelse er en af verdens bedste, og den er Danmarks mest bredspektrede uddannelse overhovedet. Lærerne er uddannet til at tænke tværfagligt, og har været kendt for at undervise tværfagligt – ikke mindst på de små skoler, som skiftende flertal i kommunen har valgt at beskære eller lukke. Forestillingen om, at tværfaglig undervisning gennemføres bedst i uoverskueligt store betonmiljøer, af underkuede, uforberedte lærere hænger simpelt hen ikke sammen.
Vi støtter tanken om endnu mere KREATIVITET OG tværfaglighed, men visionen kræver omhu og forberedelse – netop de to ting, som Kommunernes Landsforening vil fratage lærerne. De enkelte kommuner har dog ret til at aftale lærernes tidsfordeling lokalt.
Hvis Enhedslisten får noget at skulle have sagt, vil lærerne i Gribskov kommune sikres tillid, tid og arbejdsro til at arbejde tværfagligt – på tværs af KL!

Byrådskandidat for Enhedslisten Peter B. Eckardt
Kastanievej 3 3220 Tisvildeleje